Nieuws/Blog   @kanorijnland   Facebook   Linkedin

Woensdag, 25 april: Vlakwater: Avondtocht

 Weipoorttocht 

Afstand : ±20km
Route : Does - Oude Rijn - Weipoortsche Vliet -Noord Aa - Geerwatering - Nieuwe Vaart - Meerburger Watering - Oude Rijn -Does
Opmerkingen: Een werkelijk schitterende tocht door de kenmerkende Hollandse omgeving. Voor 99% rustig binnenwater, veel bruggetjes en de mogelijkheid om op het enorme terrein van de Heineken-Brouwerijen te Zoeterwoude te gluren.
Beschrijving: Met uw rug naar de loods staand vaart u rechts de Does op, slaat vervolgens linksaf de Oude Rijn op en houdt de rechteroever aan. U neemt de tweede inham aan uw rechterhand, deze ligt ietwat verscholen. Vaar onder de Hoge Rijndijk door en u komt op het Heineken-terrein terecht. U bevindt zich op de Weipoortsche Vliet die het brouwerij terrein in tweeën splitst. U volgt dit water tot u onder de spoorlijn door bent en u bevindt zich weer op 'Openbaar Gebied'. De Weipoortsche Vliet strekt zich voor u uit, vele bruggen vallen u ten deel alsmede een schitterende omgeving. Uiteindelijk komt u op een klein meertje, de Noord Aa, dit steekt u schuin rechts/rechtdoor over, vaart onder de brug door en komt via de Geerwatering in Stompwijk. De Geerwatering buigt naar rechts, en u komt op de Nieuwe Vaart, deze loopt rechtdoor op de Meerburger Wetering toe, dwars door het weiland. Het einde van deze Nieuwe Vaart is zo gezegd de T-splitsing met de Meerburger Wetering, die u rechtsaf opvaart. U kanoet nu langs de snelweg. Deze wetering volgend komt u langs de fraaie molen Zelden van Pas en u belandt uiteindelijk op de Oude Rijn. Hier rechts, vervolgens de eerste links en u bent weer op de Does. De loods ligt voor u.

Last modified on: 09 Apr 2018 13:29:02.